vrijdag 21 juni 2013

zaterdag 8 juni 2013

Conceptwet Consumentenbescherming nog in 2013 ter behandeling in Assemblee

HI-minister Sapoen werkt hard aan Conceptwet Consumentenbescherming 

08-06-2013 Door: Consumentenbond Suriname


Paramaribo - Minister Raymond Sapoen van Handel en Industrie (HI) wil de Conceptwet Consumentenbescherming nog dit jaar ter goedkeuring aanbieden aan De Nationale Assemblee (DNA). Deze wet moet consumenten beschermen tegen malafide of oneerlijke praktijken, aldus bericht het departement in een persbericht.

De regering heeft zich volgens het bericht verplicht gesteld dergelijke wetgeving te ontwikkelen bij de ondertekening van de VN-resolutie A/RES/39/248 over de bescherming van consumenten op 9 april 1985. Lidlanden van de VN gaven toen goedkeuring aan de resolutie over acht basisrechten van consumenten.

Ook op basis van het Verdrag van Chaguaramas rust op Suriname de verplichting om beleid en wetgeving voor mededinging en consumentenbescherming te implementeren.

De werkgroep ‘Wetgeving Consumentenbescherming’ van HI heeft recentelijk belanghebbenden uit de financiële sector geconsulteerd hierover. Het doel van deze gesprekken was om informatie te verkrijgen over bepalingen op het gebied van de financiële dienstverlening. Deze informatie is noodzakelijk voor de formulering van de conceptwet ‘Consumentenbescherming’.

De werkgroep heeft onder meer ontmoetingen gehad met vertegenwoordigers van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) en het ministerie van Financiën. Volgens Daniella Sumter, voorzitter van de werkgroep, is de primaire taak van de werkgroep het concipiëren van de conceptwet Consumentenbescherming. De CBvS werd met name gehoord, omdat deze bank de hoogste monetaire autoriteit is en toezichthouder op financiële instellingen.http://consumentenbond-suriname.blogspot.com/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten