zaterdag 29 juni 2013


Coroniaanse parwa en mira-oedoe honing




Honing is een oeroud natuurproduct.

Al sinds duizenden jaren gebruiken mensen de honing die door bijen gemaakt wordt. 

Uit Coronie komen twee erg lekkere soorten honing: 
parwa honing en de fruitige mira-oedoe (Triplaris surinamensis Cham) honing. 


Import van honing is niet nodig. 
Koop gewoon de honing uit eigen land.




De natuurlijke suikers zorgen voor veel energie!
Van honing krijg je vrijwel direct een energieboost, maar ook krijg je langdurige energie. Hoe komt dat? Dat komt door de natuurlijke suikers die aanwezig zijn. Er komen 2 soorten natuurlijke suikers in voor:glucose en fructose. Glucose is een suiker die snel door het lichaam wordt opgenomen, vandaar de snelle energieboost. Fructose wordt langzamer door het lichaam opgenomen en zorgt hiermee voor langdurige energie.
De antioxidanten versterken je immuunsysteem
Een sterk immuunsysteem is nodig om allerlei virussen en slechte bacteriën te lijf te gaan. Honing bevat vele antioxidanten die je immuunsysteem versterken en vrije radicalen onschadelijk maken.
Honing heeft een antibacteriële werking
Dankzij de antibacteriële werking van honing, houdt het de slechte bacteriën uit je lichaam. Zijn er toch slechte bacteriën je lichaam ingedrongen? Dan kan honing je helpen van de kwaal af te komen.
Honing is wateraantrekkend (hygroscopisch)
Honing is wateraantrekkend, met een duur woord ‘hygroscopisch’ genoemd. Dit betekent dat honing vocht vanuit de lucht opneemt. Deze eigenschap is belangrijk bij het behandelen van open wonden. Op deze manier zal de wond langer vochtig blijven en zal er minder snel een litteken gevormd worden.
Zie voor meer informatie:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten