zondag 23 juni 2013

Burgers krijgen inspraak in totstandkoming keurmerk voor brood

Surinaams Standaarden Bureau werkt aan broodkeurmerk 

Keurmerk moet in augustus feit zijn 

23-06-2013


Paramaribo - De totstandkoming van het keurmerk voor brood blijft niet alleen een aangelegenheid van de verantwoordelijke instanties. Nadat het standaardendocument rond is, wordt de gemeenschap in de gelegenheid gesteld om haar zienswijze hierop bekend te maken.

Remy Grauwde, voorzitter van het Surinaams Standaarden Bureau (SSB), zegt vandaag, zondag 23 juni 2013, in de Ware Tijd, dat er op deze manier een ‘gerechtvaardigd’ en ‘breed gedragen’ document geleverd zal worden. Het bureau is belast met de samenstelling van het keurmerk.

Medio augustus moet het keurmerk voor brood een feit zijn. Grauwde zegt, dat het standaarddocument al in een afrondende fase is. Het document wordt de komende week opgestuurd naar het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG) dat feedback hierop moet geven.

Het keurmerk voor brood regelt het veilig en verantwoord produceren van brood- en banketproducten. In het standaarddocument zijn de hygiënische aspecten opgenomen waaraan bakkerijen moeten voldoen.

Eind juli vorig jaar was de kwaliteit van het Surinaamse brood al een zorgpunt voor het ministerie van Handel en Industrie (HI). Het ministerie maakte toen bekend samen met het Surinaams Standaarden Bureau en het ministerie van Volksgezondheid te willen komen komen tot een keurmerk voor brood. Minister Sapoen sprak hierover met een vertegenwoordiging van de Associatie van Broodfabrikanten.

Bakkerijen zijn niet langer vergunningplichtig en nemen steeds in aantal toe. Diverse supermarkten bijvoorbeeld zijn eigen broden aan het produceren. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten