donderdag 10 oktober 2013

Valse honderd Surinaamse dollarbriefjes

100
PARAMARIBO, 26 sep – De politie heeft gewaarschuwd voor valse biljetten van honderd Surinaamse dollar. Die worden opzettelijk in omloop gebracht. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht, maar er wordt wel opgeroepen tot alertheid.
Op het publiek wordt dringend het beroep gedaan alert te zijn bij het in ontvangst nemen van biljetten van honderd. Briefjes van vijf blijken gemanipuleerd. “Kijkt u goed naar het zilverkleurige bandje dat voorzien is van een aantal sterretjes. Daar tussen is het cijfer of de cijfers ook aangegeven om welke coupure het gaat”, meldt het Korps Politie Suriname. Er blijkt al op diverse plekken betaald te zijn met de valse coupures.
De politie is al geconfronteerd met enkele gevallen, waarbij betalingen zijn verricht met valse honderd Surinaamse dollar biljetten. “Men is zo geavanceerd bezig en verandert de vijf Surinaamse dollarbiljetten naar biljetten van honderd. Indien u biljetten van honderd ontvangt, let u goed op, kijkt u goed naar het zilverkleurig bandje dat voorzien is van een aantal sterretjes. Daar tussen is het cijfer of de cijfers ook aangegeven om welke coupure het gaat”, meldt het korps.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten