vrijdag 11 oktober 2013

De Consumentenkring Suriname 
is op zoek naar stagiaires 






Stagebeschrijving




De consumentenkring is een vereniging die opkomt voor de rechten van de consument. De consumentenkring geeft maandelijks een krant uit, de Consumentenkoerier. In deze krant worden actuele onderwerpen op het gebied van consumentenbescherming besproken, casussen weergegeven en algemene consumenteninformatie gepubliceerd. De Consumentenkring beheert ook een eigen website (www.consumentenkring.com). De Consumentenkring verzorgt in het hele land scholingen over budgetbeheer en consumenteninformatie. De Consumentenkring is een ‘non profit’ organisatie en telt op dit moment 300 leden.
De Consumentenkring en zijn zusterorganisaties hebben verschillende stageplekken. Hier een overzicht van de mogelijke onderwerpen, die tijdens een stage gedaan kunnen worden. Een combinatie van de verschillende werkzaamheden is ook mogelijk:
1.       Kantoormedewerker consumentenkring. Tijdens de spreekuren van de Consumentenkring sta je consumenten te zijde, die met klachten komen. Jij schrijft vervolgens een verslag van het gesprek en zoekt naar een adequate oplossing. Vaak betekent dat contact opnemen met een winkel, waar de goederen gekocht zijn of een telefoontje om meer informatie te achterhalen. In het geval van interessante casussen werk jij nog een stuk uit voor de Consumentenkoerier. Je plaatst dit, indien nodig, ook op de website en de sociale media. Je onderhoudt de website en de de sociale media met de nieuwste snufjes die aangeboden worden op de markt. Een juridische achtergrond is van voordeel voor dit werk. Jij werkt zelfstandig. Jouw begeleider op afstand is een jurist en voor het dagelijkse contact zijn er de andere medewerkers van de Consumentenkring.

2.       Onderzoeker consumentenkoop. De Consumentenkring verzorgt ook vergelijkend onderzoek op het gebied van productprijzen in de verschillende winkels. Als onderzoeker ga jij op pad en maak jij een overzicht van de verschillende prijzen in de winkel en werk jij een plan van aanpak uit en denk jij na over een oplossing hoe jij ook de kwaliteit kunt vergelijken. Een bedrijfskundige achtergrond of managementervaring is van voordeel.

3.       2 Onderzoekers hypotheken en kredieten. De consumentenkring wil in samenwerking met de 12 banken, die op de Surinaamse markt actief zijn, een boekje uitgeven met een overzicht van de verschillende soorten krediet en algemene informatie, die een consument moet kennen voordat hij of zij een krediet gaat nemen. Een juridische achtergrond is een voordeel in deze functie.

4.       Stagiar bedrijfskunde. Suriname wil graag meer aan eco-tourisme doen. Als stagiair verken je de opties voor het opzetten van een klein bedrijf van 2 ha in het gebied van Commewijne. Jij werkt een bedrijfsplan uit, bedenkt projecten over duurzame landbouw en eco-tourisme.

5.       Stagiair sociale professies. Sport is van groot belang voor de maatschappij. Jij werkt mee aan een project betreffend 1,4 ha grond op Lust en Rust. Hier is nu nog bos, maar hier bestaat het plan om een sportterrein te laten ontstaan voor de gemeenschap rondom deze grond. Jij werkt mee aan een plan hoe hier uiteindelijk een sportplaats zou kunnen ontstaan. Ook ga jij mee op zoek naar sponsoren en bedenk jij een exploitatieplan.

In het bestuur van de Consumentenkring zitten personen met verschillende opleidingen, die de stagiar kunnen begeleiden. Voor consumentenrechtelijke vragen is er bovendien contact op afstand met een in Nederland gevestigde gepromoveerde jurist. Wij zoeken studenten, die ondernemend zijn, graag internationale ervaring willen opdoen en die zelfstandig en creatief zijn. Communicatieve vaardigheden zijn van belang. De Consumentenkring kan helpen een huisvesting te vinden.


Jouw sollicitatiebrief, vergezeld van een CV, kan jij sturen naar de voorzitter van de Consumentenkring Suriname: afalleyne@yahoo.com of consumentenkr@yahoo.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten