Coroniaanse parwa en mira-oedoe honing
Honing is een oeroud natuurproduct.
Al sinds duizenden jaren gebruiken mensen de honing
die door bijen gemaakt wordt.
Uit
Coronie komen twee erg lekkere soorten honing:
parwa honing en de fruitige mira-oedoe (Triplaris
surinamensis Cham) honing.
Import van honing is niet
nodig.
Koop gewoon de honing uit eigen land.
De natuurlijke suikers zorgen voor veel energie!
Van
honing krijg je vrijwel direct een energieboost, maar ook krijg je langdurige
energie. Hoe komt dat? Dat komt door de natuurlijke suikers die aanwezig zijn.
Er komen 2 soorten natuurlijke suikers in voor:glucose en fructose.
Glucose is een suiker die snel door het lichaam wordt opgenomen, vandaar de
snelle energieboost. Fructose wordt langzamer door het lichaam opgenomen en
zorgt hiermee voor langdurige energie.
De antioxidanten versterken je immuunsysteem
Een
sterk immuunsysteem is nodig om allerlei virussen en slechte bacteriën te lijf
te gaan. Honing bevat vele antioxidanten die je immuunsysteem versterken en
vrije radicalen onschadelijk maken.
Honing heeft een antibacteriële werking
Dankzij
de antibacteriële werking van honing, houdt het de slechte bacteriën uit je
lichaam. Zijn er toch slechte bacteriën je lichaam ingedrongen? Dan kan honing
je helpen van de kwaal af te komen.
Honing is wateraantrekkend (hygroscopisch)
Honing
is wateraantrekkend, met een duur woord ‘hygroscopisch’ genoemd. Dit betekent
dat honing vocht vanuit de lucht opneemt. Deze eigenschap is belangrijk bij het
behandelen van open wonden. Op deze manier zal de wond langer vochtig blijven
en zal er minder snel een litteken gevormd worden.
Zie voor meer informatie:
Geen opmerkingen:
Een reactie posten