dinsdag 27 augustus 2013

Lezing: consumentenbescherming in Suriname

Pim Breebaart Lezing: Consumentenbescherming onder de tropenzon
Dinsdag, 3 september 2013, 12.30-13.30, SL. 5.60 HHS

Viola Heutger schud de hand van de voorzitter van de jury, Pim Breebaart

Voor haar onderzoek over consumentenbescherming in Suriname won Viola Heutger dit voorjaar de Pim Breebaart Research Award. De wetgeving moet nog geschreven worden, Consumentenautoriteiten zijn nog in de opbouw en het van consumenten vertrouwen is laag.
Er bestaat in Suriname een belangrijke vereniging die op komt voor de rechten van de consumenten. Bij de Consumentenkring kan iedereen terecht met klachten over gebrekkige producten, slechte dienstverlening en vragen over voedselveiligheid. De kring verzorgt ook voorlichtingsbijeenkomsten, geeft tips over de omgang met geld en publiceert een tijdschrift. De voorzitter van de consumentenkring, Albert Alleyne, is op bezoek in Den Haag.
Viola Heutger en Albert Alleyne vertellen tijdens de lezing op 3 september over dagelijkse problemen op het gebied van consumentenbescherming in Suriname en over de wetgeving en het consumentenbeleid van de Caribbean Common Market, CARICOM, waar Suriname lid van is.  Samen onderzoeken zij concrete acties om de situatie voor consumenten in Suriname te verbeteren.


 
Wat?                   Lezing: consumentenbescherming in Suriname
Wanneer?           Dinsdag, 3 september 2013, 12.30-13.30
Waar?                SL. 5.60 J. Westerdijkplein 75, 2521 EN Den Haag



Contact:              v.heutger@hhs.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten